Jajeczka proteinowe z bakaliami, czyli sposób na fit Wielkanoc

W ostatnim poście wspominałam o mojej współpracy z firmą Olimp, dzisiaj również serwuję Wam post z ich produktem. Tym razem wykorzystam odżywkę białkową o smaku waniliowym (Pure Whey Isolate). W tym przepisie użyję również tahini, czyli pasty sezamowej. Produkt ten zawiera unikalną kombinację białek, aminokwasów, witamin i pierwiastków śladowych, która dostarcza organizmowi siły i energii. Zapobiega gromadzeniu się cholesterolu, przyczynia się w przekształcaniu tłuszczu w energię i utrzymuje dobrą pracę wątroby, układu nerwowego i pokarmowego. Bierzmy się do pracy!

Składniki:

– 3 suszone daktyle

– 3 suszone figi

– 30 g suszonej żurawiny

– 50 g wiórków kokosowych

– 20 g odżywki białkowej Pure Whey Isolate, o smaku waniliowym

– 50 g słonecznika

– 50 g pestek dyni

– 30 g tahini

– 1-2 łyżki mleka sojowego

Wykonanie:

Daktyle i figi namoczyć w bardzo gorącej wodzie przez ok. 30 minut. Wszystkie składniki zblendować. Jajeczka można dodatkowo obtoczyć w kokosie lub płatkach migdałowych. Schować do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Życzę Wszystkim spokojnych świąt Wielkiej Nocy oraz by były one pełne świetnych, kulinarnych inspiracji!

brak komentarzy

Justyna